4 en 5 juli 2024 – Groningen

Implantologie De Hoofdzaak

Implantologie De Hoofdzaak

De NVOI cursus “Implantologie De Hoofdzaak” wordt al vele jaren medemogelijk gemaakt door Dent-Med Materials. Implantologie De Hoofdzaak is een 2-daagse masterclass voor de ervaren implantoloog waarbij een zeer uitgebreide hands-on training wordt gegeven op menselijke hoofden (human cadaver heads). 

Het practicum van deze masterclass bestaat onder andere de volgende behandelingen:
Het oogsten van intra-oraal bot en het aanbrengen daarvan op een deficiënte plek
De sinusbodemelevatieprocedure
De combinatieoefening extraheren, direct implanteren en opvullen van de alveole met bot en/of botsubstituten.

Tijdens de masterclass is er veel aandacht voor soft-tissue chirurgie, guided bone regeneration en hechttechnieken. Tijdens de oefeningen wordt er gebruik gemaakt van micromotoren en chirurgische piëzo’s.

Cursusinformatie

Docenten

Uw docenten voor deze masterclass zijn Prof. dr. Gerry Raghoebar, Drs. Bart Polder en Prof. dr. Henny Meijer. Alle leden binnen dit team hebben hun sporen binnen de implantologie en het post-academisch onderwijs inmiddels ruimschoots verdiend.

Cursusdatum

De 2-daagse NVOI masterclass Implantologie De Hoofdzaak staat gepland op donderdag 4 en vrijdag 5 juli 2024.

Inschrijven

De NVOI masterclass Implantologie De Hoofdzaak wordt normaal één maal per jaar georganiseerd. Het maximaal aantal deelnemers is vastgesteld op 20 personen. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. U kunt zich direct online inschrijven.

Bij inschrijving maakt u tevens gebruik van het speciale arrangement voor uw overnachting in het NH Hotel (recht tegenover het UMCG) te Groningen.

Cursuskosten

De totale cursuskosten bedragen € 1.745,00 per deelnemer. Deze kosten zijn inclusief koffie tijdens en een borrel na afloop van de cursus, alsmede de lunches, diner en overnachting met ontbijt.

KRT en NVMKA punten

De NVOI masterclass Implantologie De Hoofdzaak is aangemeld bij het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) voor 14 punten en bij de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) voor 12 punten. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.