Hechten

ARAGÓ HECHTMATERIALEN

Hechten met Aragó hechtmaterialen

De keuze in type hechtmateriaal vrij persoonlijk, er is geen specifiek type hechtmateriaal voor ieder indicatiegebied/behandeling. De keuze komt vaak voort uit de afwegingen van de eigenschappen van het hechtmateriaal. Het hechtmateriaal wat wij adviseren is dan ook gebaseerd op eigen ervaringen, voorkeuringen en overwegingen. 

Het belangrijkste bij Peri-Implantitis is de infectie onder controle krijgen. Een logische keuze voor hechtmateriaal bij dit indicatiegebied kan monofilament hechtdraad zijn. Monofilament hechtdraad heeft (in vergelijking met een multifilament hechtmateriaal) een gladdere structuur waardoor de kans op het aanhechten van bacteriën minimaal is. 

Aragó PGA hechtmateriaal

Aragó PGA is een gecoate, gevlochten multifilament. Deze variant kent een grote trekkracht, flexibiliteit, glijdt soepel en knoopt uitstekend. De treksterkte verminderd rond dag 14-16 en het hechtdraad is na ongeveer 90 dagen volledig geresorbeerd. 

Aragó Polyglecaprone hechtmateriaal

Aragó Polyglecaprone is een monofilament, resorbeerbaar hechtmateriaal welk speciaal geïndiceerd is voor de kwetsbaardere weefsels. De treksterkte van het hechtdraad neemt met ieder 7 dagen de helft van de treksterkte af met een volledige resorptie na ongeveer 90 á 110 dagen. Het hechtmateriaal heeft een uitstekende treksterkte, excellente handling en een minimaal memory effect.

Biotex® 100% PTFE hechtmateriaal

Tijdens het genezingsproces van de Peri-Implantitis ontsteking moet er een stabiele omgeving gecreëerd worden om te kunnen genezen. De keuze qua hechtmateriaal kan dan neigen naar het materiaal met een minimaal infectierisico.   Biotex® PTFE niet-resorbeerbaar monofilament hechtmateriaal leent zich hier uitstekend voor.

Het hechtmateriaal bestaat uit 100% PTFE, heeft een soepele handling, is biologisch inert en knoopt uitstekend. De scherpe en gepatenteerde hoge precisie naald heeft een minimaal penetratiegebied en glijdt gemakkelijk door het weefsel. De fijne naald is beter bestand tegen breken en buigen. De naald-draadovergang is solide en soepel.