Hechten

ARAGÓ HECHTMATERIALEN

Hechten met Aragó hechtmaterialen

De keuze in type hechtmateriaal vrij persoonlijk, er is geen specifiek type hechtmateriaal voor ieder indicatiegebied/behandeling. De keuze komt vaak voort uit de afwegingen van de eigenschappen van het hechtmateriaal. Onze keuze voor het advies wat wij geven is dan ook gebaseerd op eigen ervaringen, voorkeuringen en overwegingen. 

Bij parodontale defecten is het belangrijk dat het hechtmateriaal de kans op weefselreactie minimaliseert, maar dat de treksterkte gedurende het genezingsproces optimaal blijft. De beslissing voor hechtmateriaal kan voor dit indicatiegebied uitgaan naar PGA of Polyglecaprone van Aragó. Beide hechtdraden zijn resorbeerbaar en hebben een minimale weefselreactie. PGA is een multifilament hechtmateriaal welke door de gevlochten structuur goed hanteerbaar is en uitstekend knoopt. 

Het monofilament Polyglecaprone hechtmateriaal heeft door zijn gladde structuur een kleinere kans op het aanhechten van bacteriën in tegenstelling tot multifilament hechtmateriaal en is daarom zeer goed bruikbaar voor de kwetsbare weefsels. 

 

Aragó PGA hechtmateriaal

Aragó PGA is een gecoate, gevlochten multifilament. Deze variant kent een grote trekkracht, flexibiliteit, glijdt soepel en knoopt uitstekend. De treksterkte verminderd rond dag 14-16 en het hechtdraad is na ongeveer 90 dagen volledig geresorbeerd. 

Aragó Polyglecaprone hechtmateriaal

Aragó Polyglecaprone is een monofilament, resorbeerbaar hechtmateriaal welk speciaal geïndiceerd is voor de kwetsbaardere weefsels. De treksterkte van het hechtdraad neemt met ieder 7 dagen de helft van de treksterkte af met een volledige resorptie na ongeveer 90 á 110 dagen. Het hechtmateriaal heeft een uitstekende treksterkte, excellente handling en een minimaal memory effect.

Biotex® 100% PTFE hechtmateriaal

Tijdens het genezingsproces kan er na dergelijke behandelingen enige zwelling ontstaan. Indien u zwelling verwacht is Biotex® PTFE niet-resorbeerbaar monofilament hechtmateriaal een goede keuze aangezien het hechtmateriaal zich kenmerkt door de enige mate van rek.

Het hechtmateriaal bestaat uit 100% PTFE, heeft een soepele handling, is biologisch inert en knoopt uitstekend. De scherpe en gepatenteerde hoge precisie naald heeft een minimaal penetratiegebied en glijdt gemakkelijk door het weefsel. De fijne naald is beter bestand tegen breken en buigen. De naald-draadovergang is solide en soepel.