Hechten

ARAGÓ HECHTMATERIALEN

Hechten in de esthetische zone

Een optimaal herstel van de gingiva telt bij ingrepen in de esthetische zone zwaarder dan bij die van de zijdelingse delen en daarnaast is het gemakkelijker om de gingivale architectuur te behouden dan het later te moeten herstellen. Wij adviseren daarom in dit gebied gebruik te maken van een monofilament en niet resorbeerbaar hechtmateriaal. De ‘gladde’ structuur van het hechtmateriaal geeft namelijk een verminderd risico op infecties, penetreert makkelijker door het weefsel en geeft doorgaans minder irritatie.
Daar tegenover staat dat de treksterkte van monifilament hechtmateriaal een lager ligt dan van multifilament hechtmateriaal. 

Aragó Norefil hechtmateriaal

Aragó Norefil is een monofilament hechtmateriaal van PVDF. Het is zeer flexibel, inert, heeft een hoge mate van treksterkte (Sterker dan Polypropylene) en met minimaal memory effect.

Aragó Polypropylene hechtmateriaal

Aragó Polypropylene is zeer soepel monofilament hechtmateriaal. Het gladde karakter van de draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en zorgt voor a-traumatisch hechten. Het hechtdraad is biologisch inert en zeer sterk.

Aragó Pylyamide hechtmateriaal

Aragó Polyamide, ook wel bekend als Nylon is een niet resorbeerbaar monofilament hechtdraad bestand tegen hoge treksterkte en trekkracht. Het zachte oppervlak van de draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en werkt onder minimale inspanning voor a-traumatisch hechten.

Hechten bij botopbouw

Tijdens het genezingsproces kan er na dergelijke behandelingen enige zwelling ontstaan. Indien u zwelling verwacht is Biotex® PTFE niet-resorbeerbaar monofilament hechtmateriaal een goede keuze aangezien het hechtmateriaal zich kenmerkt door de enige mate van rek.

Het hechtmateriaal bestaat uit 100% PTFE, heeft een soepele handling, is biologisch inert en knoopt uitstekend. De scherpe en gepatenteerde hoge precisie naald heeft een minimaal penetratiegebied en glijdt gemakkelijk door het weefsel. De fijne naald is beter bestand tegen breken en buigen. De naald-draadovergang is solide en soepel.