Instrumenten

HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

Sinusinstrumenten

De sinusinstrumenten van Helmut Zepf zijn alle uitgevoerd met speciaal Zepf-Line heft waarmee u altijd perfecte grip op het instrument houdt. Daarnaast onderscheiden de instrumenten zich op basis van de behandeling. De Stiller-instrumenten zijn speciaal ontwikkeld voor de lastige anatomische maxillaire sinus (mucosa) structuren door de scherpe en stompe working tips, kenmerkend is ook dat de tips voor geprepareerd en enigszins buigzaam zijn.

Kirsch Sinus Instrumentenset
Helmut Zepf Kirsch Sinus Instrumentenset
Stiller Sinus Instrumentenset
Helmut Zepf Stiller Sinus Instrumentenset

Bekijk hieronder de Helmut Zepf instrumenten brochure


META INSTRUMENTEN

Autoloog bot bij sinusliften

De Safescraper Twist (Curve) is een disposable botschraper waarmee u op een eenvoudige en minimaal invasieve wijze de gewenste hoeveelheid autoloog corticaal bot kunt verkrijgen. Het verzamelde bot is gecombineerd met bloed en is daarom direct klaar voor toepassing in het defect. U kunt het geoogste bot natuurlijk combineren met Geistlich Bio-Oss®.

Met de Smartscraper van fabrikant Meta kunt u, net als met de Safescraper, gemakkelijk intra-oraal bot verkrijgen. Daarnaast heeft de Smartscraper een kleine (3mm) tuit waarmee u de verzamelde botpartikelen middels een spuitmechanisme kunt aanbrengen in het defect, wat ideaal is bij transcrestale sinusliften waar de toegang beperkt is. De Smartscraper is eenmalig te gebruiken.