7 en 8 november - Hoorn

 

 

De maatschap MKA-chirurgie Noord-Holland Noord nodigt u namens het bestuur van de NVMKA van harte uit voor het 63e najaarscongres. Het congres vindt plaats op 7 en 8 november 2019 in schouwburg Het Park te Hoorn.

Actief op woensdag 6 november
Voorafgaand aan het congres kunt u op woensdag 6 november deelnemen aan de traditionele golfwedstrijd op Golfbaan Dirkshorn of fanatiek door de duinen van Schoorl fietsen tijdens de ATB tocht. De Pre Congress Course, georganiseerd door hoofdsponsor Dentsply Sirona, sluit aan bij het thema. Gerry Raghoebar en Anita Visser zullen spreken over het onderwerp ‘De oudere patiënt en tandheelkundige implantaten; een goede combinatie?’.

Beleef Oud is Goud in Hoorn 
Overal op de wereld heeft de Vereenigde Oostindische Compagnie sporen achtergelaten. Ook in Hoorn slenter je langs de havens en de fraaie panden uit die roemrijke tijd. Gelegen aan de Zuiderzee was deze stad schatrijk tijdens de Gouden Eeuw. De stad lag op de perfecte locatie voor de handelsroutes van de VOC en bloeide op tijdens de 17e eeuw. Tegenwoordig leven de rijkdom en invloed van Hoorn voort in monumentale gebouwen, grootse architectuur en musea vol historische schatten. De pakhuizen, havens en voorname huizen, álles ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit.

Congres
Het thema van het 63e NVMKA najaarscongres is “Oud is Goud”. De stad Hoorn vormt een uitgelezen decor voor dit thema. Het staat in het teken van de oudere patiënt. Met de steeds ouder wordende patiënt verandert ook de zorgbehoefte. Maar ook de oudere dokter staat centraal. We worden geconfronteerd met de maatschappelijke trend van steeds langer doorwerken. Is dat verantwoord voor ons als dokters? Samen met o.a. Anastasia Kossioni, Ard Schenk en Douwe Draaisma zullen we de verschillende kanten van dit thema belichten.
Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, zal donderdag 7 november het congres openen met een lezing over zijn favoriete onderwerp: de Gouden Eeuw. Hij zal ons meenemen op ontdekkingstocht door de zeventiende eeuw, toen Hoorn en Enkhuizen zich ontwikkelden tot wereldsteden.

Feest
Donderdagavond 7 november organiseren wij voor u een spetterend feest. Op loopafstand van de congreslocatie Het Park ligt aan de Rouaanse kade het luxe schip Grace Kelly. Deze moderne versie van het klassieke VOC schip is van alle gemakken voorzien. Het schip beschikt over verschillende ruimtes. U kunt een kijkje nemen op de brug van de kapitein, een cocktail drinken aan de bar of helemaal los gaan tijdens het optreden van de swingende band Buckwheat. Het schip zal tijdens het feest afgemeerd zijn aan de wal.

Dresscode: a touch of Gold