Geistlich Mucograft® Seal voor een goed soft tissue resultaat

In plaats van een soft tissue punch, dicht een cirkelvormige collageen matrix de extractiealveole en zorgt, in combinatie met een botsubstituut, voor goede hard en zacht weefsel condities.

Geistlich Mucograft® Seal is een nieuwe cirkelvormige collageen matrix van Geistlich Biomaterials. Het wordt bij ridge preservation gebruikt om de extractie alveole af te sluiten.

Soft tissue van vitaal belang
Het resultaat van een esthetische behandeling is extreem belangrijk voor de patiënt. Een belangrijke succesfactor hierbij is de conditie van het zachte weefsel. Veel tandartsen optimaliseren het zachte weefsel direct na extractie door een soft tissue punch uit het palatum in de socket te plaatsen en te hechten. Dit is echter een pijnlijke methode die een tweede wond creëert.

Geen pijnlijke soft tissue punch uit het palatum
Door het gebruik van Geistlich Mucograft® Seal in plaats van autoloog zacht weefsel, bespaart de behandelaar de patiënt extra behandeltijd en pijn. Het 8 mm dikke schijfje heeft dezelfde bewezen samenstelling als Geistlich Mucograft® met identieke eigenschappen. Het beschermt de graft en creëert zacht weefsel dat perfect overeenkomt met de kleur en textuur van de omgeving.
Geistlicht Mucograft® Seal wordt gehecht over een extractie socket gevuld met Geistlich Bio-Oss® Collagen. Een voorwaarde hiervoor is een intacte buccale botlamel.

Panel van deskundigen steunt deze behandeltherapie
De producten van Geistlich Biomaterials worden pas in de markt gebracht nadat deze voldoende wetenschappelijk zijn getest en een duidelijke klinische waarde hebben aangetoond. Dit geldt ook voor Geistlich Mucograft® Seal. Een internationale adviesraad, onder leiding van prof. Mariano Sanz, beoordeelde het nieuwe product en merkte op dat een combinatiebehandeling van Geistlich Bio-Oss® Collagen én Geistlich Mucograft® Seal het zachte weefsel voorbereid op verschillende behandelmogelijkheden: van vroege implantaatplaatsing acht tot tien weken na extractie, tot late implantaat plaatsing of brugconstructies. Het duidelijke oordeel van de deskundigen is dat ridge preservation met Geistlich Bio-Oss® Collagen in combinatie met Geistlich Mucograft® Seal een voorspelbare en aanbevolen aanpak is.

   

Nieuws

10-03-2021
Storing mailserver

Wij kunnen vandaag helaas geen mails ontvangen.

Lees meer...
11-12-2020
Word spreker tijdens het Geisltich+YOU online congres op 2 februari 2020

Deel uw kennis op het virtuele podium naast Daniel Buser, Istvan Urban en vele andere experts.

Lees meer...
04-12-2020
Wees voorbereid, bestel op tijd!

Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer...