Niet alle biomaterialen zijn hetzelfde - kijk maar eens goed!

Unieke biofunctionaliteit

De uitstekende resultaten van Guided Bone Regeneration (GBR) met Geistlich Bio-Oss® en Geistlich Bio-Gide® zijn grotendeels te wijten aan hun onovertroffen biofunctionaliteit. De producten zijn perfect geschikt voor gecombineerd gebruik: Geistlich Bio-Oss® voor het vormen van een matrix voor de ingroeiende bloedvaten en botvormende osteoblasten, en Geistlich Bio-Gide® voor het beschermen van het jonge bot tegen omringende bindweefselcellen en het ondersteunen van de wondgenezing.

Geistlich Bio-Oss® - het botsubstituut met een uitstekende biofunctionaliteit

Geistlich Bio-Oss® lijkt in zijn structuur en chemische samenstelling sterk op humaan bot. Het biofunctionele biomateriaal helpt bij de vascularisatie en de vorming van nieuw bot. De langzame resorptie van Geistlich Bio-Oss® verhoogt de stabiliteit van het augmentatiemateriaal - de beste voorwaarde voor een implant survival rate op lange termijn.

Geistlich Bio-Gide® - het unieke bilayer collageen membraan

Geistlich Bio-Gide® is een porcine collageen membraan zonder kunstmatige cross-linking, die sterk lijkt op het menselijke collageen. De vroege vascularisatie van het Geistlich Bio-Gide® membraan, essentieel in het GBR proces, bevordert het transport van zuurstof, voedingstoffen en botvormende cellen. Vanwege de optimale barrièreduur resulteert dit in een betrouwbare botregeneratie en een uitstekende weefselintegratie.

Het dream-team: Geistlich Bio-Oss® en Geistlich Bio-Gide®

GBR maakt gebruik van het regeneratieve vermogen van het lichaam om ontbrekend bot te reconstrueren. In vergelijking met andere regeneratieve technieken, heeft GBR bewezen bijzonder betrouwbaar te zijn. Voorspelbare resultaten kunnen zowel functioneel als esthetisch worden verkregen, zelfs in complexe gevallen. Het GBR succesverhaal is het resultaat van een nauwe en inspirerende samenwerking tussen Geistlich Biomaterials en toonaangevende tandheelkundige specialisten. De gecombineerde toepassing van Geistlich Bio-Oss® en Geistlich Bio-Gide® als onderdeel van GBR is vandaag de dag de standaardbehandeling voor een breed scala aan indicaties. Tevens worden patiënten die expliciet zijn behandeld met Geistlich Bio-Oss® en/of Geistlich Bio-Gide® door Sanquin NIET uitgesloten van bloeddonatie.

Geistlich Bio Gide

Meer dan 1300 studies
Meer dan 20 jaar klinische ervaring met Geistlich Bio-Gide®
Meer dan 30 jaar klinische ervaring met Geistlich Bio-Oss®
Meer dan 10 miljoen patiënten wereldwijd behandeld met Geistlich Bio-Oss® en Geistlich Bio-Gide®

 

 

 

Nieuws

10-03-2021
Storing mailserver

Wij kunnen vandaag helaas geen mails ontvangen.

Lees meer...
11-12-2020
Word spreker tijdens het Geisltich+YOU online congres op 2 februari 2020

Deel uw kennis op het virtuele podium naast Daniel Buser, Istvan Urban en vele andere experts.

Lees meer...
04-12-2020
Wees voorbereid, bestel op tijd!

Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer...