Ridge Preservation

Ridge Preservation (4)

Ridge Preservation reduceert anterior botverlies significant

Uit een recentelijk verschenen publicatie van dr. Justin Pijpe en dr. Brend Jonker, blijkt dat Ridge Preservation met een modelleerbaar botsubstituut Geistlich Bio-Oss® Collagen (100mg) in combinatie met een Ø8mm soft tissue collageen matrix Geistlich Mucograft® Seal, resulteert in1:

– Significant minder botresorptie en minder noodzaak voor aanvullende GBR bij implantaatplaatsing in de Ridge Preservation groepen in vergelijking tot spontane helinggroep

– Geen significant verschil in hard- en zacht weefsel veranderingen met Geistlich Mucograft® Seal of een palatinale graft

– Significant minder pijn beleving in de Geistlich Mucograft® Seal patiëntgroep
– Na het ‘rijpingsproces’ perfecte kleuring en structuur overeenkomstig omliggend weefsel

– Al na 6-8 weken geschikt voor implantaatplaatsing met sub-merged heling2

Bekijk onze speciale 'Anterior' Ridge Preservation aanbieding!

Ook posterior voorspelbare en minimaal invasieve ridge preservation

Met de introductie van de grotere Geistlich Mucograft® Seal Ø12mm is ook posterior een voorspelbare en minimaal invasieve Ridge Preservation procedure mogelijk. Indien direct na een laterale extractie de ridge preservation procedure wordt uitgevoerd bij sockets met intacte buccale botlamel, kan botverlies en eventueel een tweede sinus pneumatisatie worden voorkomen.

De combinatie van Geistlich Bio-Oss® Collagen en Geistlich Mucograft® Seal heeft zich reeds bewezen bij Ridge Preservation in de esthetische zone.1 Door in de laterale delen verse extractiealveolen te augmenteren met Geistlich Bio-Oss® Collagen blok (250mg) en af te dekken met Geistlich Mucograft® Seal Ø12mm, wordt het alveolaire volume behouden en verlies van kaakbot geminimaliseerd. Toepassing van de soft tissue matrix Geistlich Mucograft® Seal Ø12mm biedt de patiënt aanzienlijk meer comfort: een pijnlijke palatinale oogstprocedure is overbodig. Geistlich Mucograft® Seal zorgt voor een perfecte kleuring en structuur overeenkomstig het omliggende weefsel.

Bekijk onze speciale 'Posterior' Ridge Preservation aanbieding!

Buccaal botdefect aanwezig?

Indien buccaal een botdefect aanwezig is, gebruikt u in plaats van de soft tissue matrix, een Geistlich Bio-Gide® bilayer membraan. De voordelen zijn u bekend: eenvoudige handling en perfect getimede barrièrefunctie. De gladde zijde voorkomt penetratie van het defect door zacht weefselcellen en vormt tegelijkertijd een matrix voor de aanhechting van fibroblasten voor herstel van zacht weefsel. De ruwe, meer open (bot) zijde fungeert als een matrix voor botcellen. Dankzij de vroege re-vascularisatie wordt meer botvolume verkregen.3 Het Geistlich Bio-Gide® collageen membraan is ook prima geschikt voor ‘open healing’ situaties. Het voorgevormde Geistlich Bio-Gide® Shape membraan is speciaal ontworpen voor toepassing in het esthetisch gebied.
Geistlich Bio-Gide Shape bij Ridge Preservation

*Referenties:
1 Jonker BP, et al.: Clin Oral Impl Res. 2021;32:123–33 (clinical study)
2 Nahles, S. et al. (2013). Clin Oral Impl Res. 24(7): 812-9. (clinical study)
3 Perelman-Karmon M1, Kozlovsky A, Liloy R, Artzi Z. Int J Periodontics Restorative Dent. 2012 Aug;32(4):459-65.