Hechtmateriaal Arago en Biotex (1)

Hechtmaterialen

Het assortiment hechtmaterialen hebben wij voor u overzichtelijk gehouden door ons te beperken tot een tweetal fabrikanten: Laboratorio Aragó en Purgo Biologics. Beide producenten leveren hoge kwaliteit hechtmaterialen tegen aantrekkelijk prijzen. Wij leveren de meest gekochte draad-naald combinaties vanuit voorraad.

Aragó hechtmaterialen zijn verkrijgbaar als monofilament, multifilament, resorbeerbaar, niet-resorbeer en in verschillende draaddiktes met bijpassende naaldlengten. Voor vrijwel iedere indicatie en situatie kunnen wij u het meest geschikte hechtmateriaal aanbieden. Voor de bekende en vaak duurdere merknamen biedt fabrikant Aragó gelijkwaardige en voordelig geprijsde alternatieven.

Fabrikant Purgo Biologics levert het assortiment Biotex® PTFE als monofilament niet-resorbeerbaar hechtmateriaal in verschillende draaddiktes. Dit type hechtmateriaal is vervaardigd van 100% PTFE en kenmerkt zich als zeer soepel met minimale aanhechting van weefsel. Dankzij de lichte mate van rek is het bijzonder geschikt voor behandelingen waarbij tijdens de helingsfase enige zwelling wordt verwacht.

Ons assortiment Aragó hechtmaterialen bestaat uit diverse naald-draadcombinaties, onderverdeeld in resorbeerbaar en niet resorbeerbaar. Dit brede assortiment zorgt ervoor iedere indicatie en situatie een passende combinatie te vinden is.

Het Biotex® assortiment omvat PTFE monofilament hechtmateriaal. Dit type hechtmateriaal is vervaardigd met 100% PTFE en kenmerkt zich door de enige mate van rek. Indien er in het genezingsproces  enige zwelling verwacht wordt is dit hechtmateriaal een zeer goede keuze.

Aragó hechtmaterialen

Resorbeerbaar

Aragó PGA

Gevlochten

Equivalent van:

Vicryl®

Aragó PGA is een gecoate, gevlochten multifilament. Deze variant kent een grote trekkracht, flexibiliteit, glijdt soepel en knoopt uitstekend. De treksterkte verminderd rond dag 14-16 en het hechtdraad is na ongeveer 90 dagen volledig geresorbeerd. 

Aragó PGA Rapid

Gevlochten

Equivalent van:

Vicryl® Rapide

Zoals de naam enigszins doet vermoeden wordt het hechtdraad van Aragó PGA Rapid sneller geresorbeerd in vergelijking tot Aragó PGA hechtmateriaal. De treksterkte van dit type hechtdraad verminderd rond de 5-7 dagen en na 40 dagen is het hechtmateriaal zo goed als volledig geresorbeerd.

Aragó Polyglecaprone

Monofilament

Equivalent van:

Monocryl®

Aragó Polyglecaprone is een monofilament, resorbeerbaar hechtmateriaal welk speciaal geïndiceerd is voor de kwetsbaardere weefsels. De treksterkte van het hechtdraad neemt met ieder 7 dagen de helft van de treksterkte af met een volledige resorptie na ongeveer 90 á 110 dagen. Het hechtmateriaal heeft een uitstekende treksterkte, excellente handling en een minimaal memory effect.

Biotex en Aragó hechtmaterialen

Niet resorbeerbaar

Aragó Polypropylene

Monofilament

Equivalent van:

Prolene®/Serapren®

Aragó Polypropylene is zeer soepel monofilament hechtmateriaal. Het gladde karakter van de draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en zorgt voor a-traumatisch hechten. Het hechtdraad is biologisch inert en zeer sterk.

Aragó Norefil®

Monofilament

Equivalent van:

Seralene®

Aragó Norefil is een monofilament hechtmateriaal van PVDF. Het is zeer flexibel, inert, heeft een hoge mate van treksterkte (Sterker dan Polypropylene) en met minimaal memory effect.

Aragó Supolene®

Gevlochten

Equivalent van:

Seramon®/Ethibond® Excel

Aragó Supolene is een gevlochten en PTFE gecoate multifilament hechtdraad met een hoge en uitgebreide treksterkte. De draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en is biologisch inert.  

Aragó Polyamide

Monofilament

Equivalent van:

Seralon®/Ethilon®

Aragó Polyamide, ook wel bekend als Nylon is een niet resorbeerbaar monofilament hechtdraad bestand tegen hoge treksterkte en trekkracht. Het zachte oppervlak van de draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en werkt onder minimale inspanning voor a-traumatisch hechten.

Purgo Biotex®

Monofilament

Equivalent van:

Gore-Tex®

Biotex® PTFE niet-resorbeerbaar monofilament hechtmateriaal bestaat uit 100% PTFE. Het hechtdraad kenmerkt zich door een soepele handling, is biologisch inert en knoopt uitstekend. Biotex® is bij vrijwel alle voorkomende indicaties te gebruiken. De scherpe precisie naald heeft een minimaal penetratiegebied en glijdt gemakkelijk door het weefsel. De naald is goed bestand tegen breken en buigen en kent een solide naald-draadovergang.