Botchirurgie met Piëzo apparaat

ESACROM PIËZO INSERTS

Voordelen van het gebruik van een piëzo apparaat

Extraheren kunt u op vele manieren doen. Zelfs met behulp van een chirurgisch piëzo. Het uitvoeren van een osteotomie met behulp van een chirurgische piëzo is algemeen bekent, veel praktijken hebben een dergelijk piëzoapparaat beschikbaar wat ook op regelmatige basis hiervoor gebruikt wordt. Minder bekent is het gebruik van het ultrasone piëzoapparaat binnen indicatiegebieden zoals bijvoorbeeld Extractie Socket Management.

Met de speciaal voor dit indicatiegebied ontwikkelde piëzo inserts, kunt u met het apparaat extracties minimaal invasief voorbereiden. Dit is afhankelijk van de verkrijgbare inserts, de programmeermogelijkheden en het bruikbaar vermogen van uw piëzoapparaat. Onze Esacrom Surgysonic ultrasoon units zijn dankzij de ruime programmeermogelijkheden en het hoge vermogen, binnen vrijwel alle indicatiegebieden te gebruiken. Ook de beschikbaarheid van de juiste type inserts is geen belemmering: meer dan 100 typen inserts zijn verkrijgbaar.

Voor het extraheren met de piëzo zijn specifieke ultrasoon inserts verkrijgbaar, zoals Esacrom de scherpe ES009T serie. Hiermee snijdt u de vezels van Sharpey gemakkelijk door, zonder dat u het omringende bot beschadigt. Nadien kunt u het element met de extractietang uitnemen. Ook voor complexere situatie zijn speciale inserts verkrijgbaar. Indien het noodzakelijk is kunt zelfs het element met de insert ES009NT klieven. Alle inserts zijn T-Black coated waardoor ze sterker zijn en geen hinderlijke reflecties van de operatielamp veroorzaken.

De grote voordelen van het gebruik van een piëzoapparaat is dat u door het cavitatie effect altijd goed zicht op het werkgebied houdt. Daarnaast is het apparaat selectief waardoor kwetsbare structuren ontzien worden. Fabrikant Esacrom heeft diverse apparaten in haar programma. Zo ook ruimtebesparende combinaties van piëzo met micromotor.

Bekijk hieronder de Esacrom informatiebrochure