Dent-med materials

Indicatiegebieden

Wij zijn leverancier van een uitgebreid assortiment complementaire producten voor de dentale behandelaar. Hier vindt u een selectie van onze producten ingedeeld per indicatiegebied.

Indicatiegebieden

Extractie Socket Management

Kleine Botaugmentaties

Grote botaugmentaties

Sinusbodem elevatie

Peri-implantitis

Parodontale Regeneratie

Soft Tissue Regeneration

Producten voor bot en weefselregeneratie dienen veilig, voorspelbaar, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd te zijn. De gezondheid van de patiënt hangt er namelijk vanaf. Daarnaast dienen biomaterialen tevens aan de nieuwste eisen van de nieuwe Europese regelgeving voor Medische producten – MDR te voldoen. Verder is het van belang materialen te gebruiken waarvan u weet dat als bloeddonoren deze ontvangen, zij niet als bloeddonor geweigerd zullen worden. Mede door de gevalideerde productieprocessen, accepteert bloedbank Sanquin bijvoorbeeld, uitsluitend patiënten welke behandeld zijn met regeneratieve producten van Geistlich Pharma AG.

De resorbeerbare Geistlich biomaterialen vertonen sterke gelijkenis met de humane bot- en weefselstructuren en worden daardoor snel opgenomen in het natuurlijke herstelproces van het ‘bot-en weefsel netwerk’. De ‘herkenning’ op celniveau resulteert in langdurig volumebehoud, uitstekende acceptatie en een hoge kwaliteit nieuw bot en zacht weefsel.

De biomaterialen van de Zwitserse fabrikant Geistlich Pharma AG worden al meer dan 30 jaar klinisch toegepast. Door hun veiligheid, betrouwbaarheid en ruime wetenschappelijk onderbouwing, maken ze een voorspelbare behandeling van grote botdefecten mogelijk, wat u en uw patiënt rust geeft over de behandeling. Geistlich biomaterialen zijn niet voor niets ’s werelds meest gebruikte materialen voor bot en weefselregeneratie!

Wij hebben de mogelijkheden voor u per indicatiegebied ingedeeld.
Naast regeneratieve biomaterialen treft u voor het betreffende behandelgebied ook instrumenten, hechtmaterialen en andere producten aan. Deze aanvullende producten kunnen u het werk vergemakkelijken en wellicht versnellen. Welke behandelmethode u ook volgt, ten alle tijde dienen de mogelijkheden en de te verwachten resultaten vooraf uitgebreid met de patiënt worden besproken.