Hechten

HECHTMATERIALEN

Hechten in de esthetische zone

Een optimaal herstel van de gingiva telt bij ingrepen in de esthetische zone zwaarder dan bij het herstel van zijdelingse delen: het is beter de gingivale architectuur te behouden dan het later te moeten herstellen. Veelal wordt in de esthetische zone gebruik gemaakt van een monofilament, niet resorbeerbaar hechtmateriaal. De ‘gladde’ monofilamente structuur geeft minder gelegenheid tot aanhechting van bacteriën, waardoor het risico op infecties afneemt. Een gladde hechtdraad beperkt de aangroei van weefsel, waardoor het gemakkelijker kan worden verwijderd. Niet-resorbeerbaar hechtdraad kent geen resorptieproces. Hierdoor zal doorgaans minder weefselirritatie optreden, mits het hechtdraad tijdig wordt verwijderd. De treksterkte van monofilament hechtmateriaal ligt lager dan van multifilament hechtmateriaal echter, deze laatste wordt door de patiënt als minder irriterend ervaren. Wij hebben voor de meeste chirurgische toepassingen het geschikte type hechtmateriaal. Voor maximale controle tijdens het hechten, gebruik altijd het bijpassende type naaldvoerder!

Aragó Norefil hechtmateriaal

Aragó Norefil is een monofilament hechtmateriaal van PVDF (polyvinylidene fluoride). Het is flexibel, inert, heeft een hoge mate van treksterkte (sterker dan Polypropylene) met minimaal memory effect.

Aragó Polypropylene hechtmateriaal

Aragó Polypropylene is een monofilament hechtmateriaal. Dankzij het gladde karakter glijdt de draad gemakkelijk door weefsels en kunt u a-traumatisch hechten. Het hechtdraad is biologisch inert en sterk.

Aragó Pylyamide hechtmateriaal

Aragó Polyamide, ook wel bekend als nylon is een voordelig niet resorbeerbaar monofilament hechtdraad bestand met hoge treksterkte en trekkracht. De draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en maakt a-traumatisch hechten mogelijk.

Hechten bij botopbouw

Tijdens het genezingsproces na een botaugmentatie procedure is het mogelijk dat enige zwelling van het wondgebied ontstaat. Indien dit in de lijn der verwachting ligt, is Biotex® PTFE niet-resorbeerbaar monofilament hechtmateriaal een goede keuze aangezien het hechtmateriaal zich kenmerkt door de enige mate van rek.

Het Biotex® hechtmateriaal bestaat uit 100% PTFE, heeft een zeer soepele handling, is biologisch inert en knoopt uitstekend. De scherpe en gepatenteerde hoge precisie naald heeft een minimaal penetratiegebied en glijdt gemakkelijk door het weefsel. De fijne naald is beter bestand tegen breken en buigen. De naald-draadovergang is solide en soepel.