Hechten

ARAGÓ HECHTMATERIALEN

Hechten in de esthetische zone

Een optimaal herstel van de gingiva telt bij ingrepen in de esthetische zone zwaarder dan bij die van de zijdelingse delen en daarnaast is het gemakkelijker om de gingivale architectuur te behouden dan het later te moeten herstellen. Wij adviseren daarom in dit gebied gebruik te maken van een monofilament en niet resorbeerbaar hechtmateriaal. De ‘gladde’ structuur van het hechtmateriaal geeft namelijk een verminderd risico op infecties, penetreert makkelijker door het weefsel en geeft doorgaans minder irritatie.
Daar tegenover staat dat de treksterkte van monifilament hechtmateriaal een lager ligt dan van multifilament hechtmateriaal. 

Aragó Norefil hechtmateriaal

Aragó Norefil is een monofilament hechtmateriaal van PVDF. Het is zeer flexibel, inert, heeft een hoge mate van treksterkte (Sterker dan Polypropylene) en met minimaal memory effect.

Aragó Polypropylene hechtmateriaal

Aragó Polypropylene is zeer soepel monofilament hechtmateriaal. Het gladde karakter van de draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en zorgt voor a-traumatisch hechten. Het hechtdraad is biologisch inert en zeer sterk.

Aragó Pylyamide hechtmateriaal

Aragó Polyamide, ook wel bekend als Nylon is een niet resorbeerbaar monofilament hechtdraad bestand tegen hoge treksterkte en trekkracht. Het zachte oppervlak van de draad glijdt gemakkelijk door het weefsel en werkt onder minimale inspanning voor a-traumatisch hechten.

Hechten rond extractie alveolen

De keuze in type hechtmateriaal vrij persoonlijk, er is geen specifiek type hechtmateriaal voor ieder indicatiegebied/behandeling. De keuze komt vaak voort uit de afwegingen van de eigenschappen van het hechtmateriaal.

De hechtmaterialen die wij adviseren zijn vanuit ons oogpunt goed passend bij dit specifieke indicatiegebied. Indien er zwelling wordt verwacht na de behandeling is het prettig als het hechtmateriaal enige mate van rek heeft. Wij adviseren ook gebruik te maken van een resorbeerbaar hechtmateriaal, zodat de patiënt niet vroegtijdig op controle hoeft te komen en heeft de wond rustig de tijd om te herstellen. 

Aragó PGA hechtmateriaal

Aragó PGA is een gecoate, gevlochten multifilament. Deze variant kent een grote trekkracht, flexibiliteit, glijdt soepel en knoopt uitstekend. De treksterkte verminderd rond dag 14-16 en het hechtdraad is na ongeveer 90 dagen volledig geresorbeerd. 

Aragó Polyglecaprone hechtmateriaal

Aragó Polyglecaprone is een monofilament, resorbeerbaar hechtmateriaal welk speciaal geïndiceerd is voor de kwetsbaardere weefsels. De treksterkte van het hechtdraad neemt met ieder 7 dagen de helft van de treksterkte af met een volledige resorptie na ongeveer 90 á 110 dagen. Het hechtmateriaal heeft een uitstekende treksterkte, excellente handling en een minimaal memory effect.