Hechten

ARAGÓ HECHTMATERIALEN

Hechten rond extractie alveolen

De keuze in type hechtmateriaal vrij persoonlijk, er is geen specifiek type hechtmateriaal voor ieder indicatiegebied/behandeling. De keuze komt vaak voort uit de afwegingen van de eigenschappen van het hechtmateriaal.

De hechtmaterialen die wij adviseren zijn vanuit ons oogpunt goed passend bij dit specifieke indicatiegebied. Bij sinusbodemelevaties is er een zekere kans op zwelling aanwezig, daarbij is het prettig als het hechtmateriaal over enig mate van rek beschikt. Wij adviseren ook gebruik te maken van een resorbeerbaar hechtmateriaal, zodat de patiënt niet vroegtijdig op controle hoeft te komen en heeft de wond rustig de tijd om te herstellen. 

Aragó PGA hechtmateriaal

Aragó PGA is een gecoate, gevlochten multifilament. Deze variant kent een grote trekkracht, flexibiliteit, glijdt soepel en knoopt uitstekend. De treksterkte verminderd rond dag 14-16 en het hechtdraad is na ongeveer 90 dagen volledig geresorbeerd. 

Aragó Polyglecaprone hechtmateriaal

Aragó Polyglecaprone is een monofilament, resorbeerbaar hechtmateriaal welk speciaal geïndiceerd is voor de kwetsbaardere weefsels. De treksterkte van het hechtdraad neemt met ieder 7 dagen de helft van de treksterkte af met een volledige resorptie na ongeveer 90 á 110 dagen. Het hechtmateriaal heeft een uitstekende treksterkte, excellente handling en een minimaal memory effect.

Hechten bij botopbouw

Tijdens het genezingsproces kan er na dergelijke behandelingen enige zwelling ontstaan. Indien u zwelling verwacht is Biotex® PTFE niet-resorbeerbaar monofilament hechtmateriaal een goede keuze aangezien het hechtmateriaal zich kenmerkt door de enige mate van rek.

Het hechtmateriaal bestaat uit 100% PTFE, heeft een soepele handling, is biologisch inert en knoopt uitstekend. De scherpe en gepatenteerde hoge precisie naald heeft een minimaal penetratiegebied en glijdt gemakkelijk door het weefsel. De fijne naald is beter bestand tegen breken en buigen. De naald-draadovergang is solide en soepel.