Instrumenten

HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

ZEPF Drop-Control ®

Handinstrumentarium dient een aanvulling te zijn bij behandelingen. De veiligheid of het gebruiksgemak van sommige instrumenten laat daarentegen wel eens te wensen over. Neem bijvoorbeeld het verwijderen van gebruikte scalpelmesjes van de scalpelhandle.

Tijdens het verwijderen van het mesje gebruikt men vaak een ander instrument (bijv. een tangetje) op oneigenlijke wijze om eventuele snijwonden en daardoor contaminatie te voorkomen. De Duitse fabrikant Helmut Zepf heeft daarop ingespeeld en een revolutionaire scalpelhouder ontworpen voorzien van het ergonomische Zepf Design handvat voor maximale controle.

De gepatenteerde Helmut Zepf Drop-Control® beschikt over een ‘balpen mechanisme’ waarmee het scalpelmesje met één druk op de knop van de scalpelhandle afgeworpen kan worden, zónder dat u daarbij het mesje hoeft aan te raken. Een sterk staaltje risico beperking waarmee het werken weer wat eenvoudiger maar bovenal veiliger wordt!

drop controle

De juiste naaldvoerder

Naaldvoerders

Na de augmentatie zal het defect gesloten moeten worden. Afhankelijk van de gekozen draaddikte is het belangrijk dat u de bijpassende naaldvoerder gebruikt. Bij een grove naaldvoerder in combinatie met fijn hechtdraad van 5/0 of dunner, beperkt de bek van de naaldvoerder de bewegingsruimte en het overzicht op het defect, waardoor u de naald niet goed kunt positioneren. Indien u een micronaaldvoerder gebruikt in combinatie met dikker hechtdraad zoals 3/0, zal de hechtnaald in eerste instantie wel klemmen, maar door de te grote krachten zal de bek van de naaldvoerder uiteindelijk breken.

Een ander belangrijk aandachtspunt is het scharnier. Conventionele naaldvoerder hebben een recht scharnierpunt. Hier kan de hechtdraad gemakkelijk tussen klemraken met het risico op draadbreuk. Helmut Zepf naaldvoerders beschikken – naast het ergonomische Zepf Design handvat voor meer controle  – over SpinLock technology. Dankzij het speciale ontwerp kan het hechtdraad niet tussen het scharnier klemraken. Wij raden u de Helmut Zepf naaldvoerders met klem aan…

Meta INSTRUMENTEN

Meta Micross

Bij defecten in de klassen 0 t/m II en peri-implant defecten, kan het zijn dat u een kleine hoeveelheid autoloog bot wilt gebruiken. Gangbare botschrapers dient u regelmatig te slijpen en na gebruik te reinigen en steriliseren.

U kunt autoloog bot eenvoudiger en sneller ‘oogsten’ met de Meta Micross disposable botschraper. De Micross botschraper beschikt over een zeer scherp mes waarmee u gemakkelijk corticaal bot kunt oogsten. De botkrullen worden opgevangen in een container van ca. 0,25cm3. De Micross hoeft niet te worden geslepen en wordt na gebruik weggegooid. Dit bespaart u tijd en verhoogt de veiligheid. Ter voorkoming van resorptie dient het autologe bot te worden afgedekt met bijv. Geistlich Bio-Oss® granulaat.

Bekijk hieronder de Helmut Zepf instrumenten brochure