Instrumenten

HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

Micro chirurgische set

De Duitse fabrikant Helmut Zepf biedt u een ruim assortiment chirurgische instrumenten welke bekend staan om innovatie, Duitse kwaliteit en precisie. Deze kenmerken vindt u terug in de nauwkeurig samengestelde Micro chirurgische instrumenten set. Deze micro chirurgische set is speciaal samengesteld voor een minimaal invasieve en a-traumatische behandeling. Alle instrumenten in deze set zijn uitgevoerd met speciaal ZEPF-Line heft waarmee u altijd perfecte grip op het instrument houdt.

Micro chirurgische instrumenten set
HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

Pin-applicatie set

Bij het toepassen van de ‘Sausage Technique’ van dr. Istvan Urban is het fixeren van het membraan met titanium pinnen een vereiste. Hiermee bereikt u een stabiele omgeving voor een ongestoorde botheling. Deze titanium pinnen kunt u eenvoudig aanbrengen met een speciale pin-applicator en op de plaats aanbrengen met een hamer. De Helmut Zepf pin-applicatie set biedt hiervoor alle benodigdheden in één handige wash-tray inclusief pin remover voor het verwijderen van de titanium pinnen na de helingsfase.

Helmut Zepf Augmentation kit
HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

CMF set

Het doel van osteosynthese is de snelle en complete regeneratie van defect bot. Het Helmut Zepf CMF (Cranio Maxillofacial Fractrue) systeem is special voor dit doel ontworpen. Het biedt de behandelaar een modulaire kit welke naar eigen inzicht samengesteld kan worden. Voor iedere diameter zijn met kleur gemarkeerde rescue schroeven verkrijgbaar die de overeenkomstige diameter aangeeft. Deze universele box maakt het gebruik overzichtelijk. U kunt deze bijvoorbeeld vullen met de benodigdheden voor het gebruik van de Yxoss CBR® patiënt specifieke titanium matrix.

Helmut Zepf CMF set

Bekijk hieronder de Helmut Zepf instrumenten brochure

META INSTRUMENTEN

META instrumenten bij grote botdefecten

Bij grotere botdefecten kan het voorkomen dat alleen het gebruik van het xenogene botmateriaal Geistlich Bio-Oss® niet volstaat. U kunt in deze gevallen het xenogene botgranulaat mengen met autoloog bot, welke u gemakkelijk kunt verkrijgen met de Safescraper® Twist Curve. Met deze gebruiksvriendelijke en minimaal invasieve botschraper van fabrikant Meta verzamelt u gemakkelijk corticaal bot, terwijl de cel vitaliteit behouden blijft. Het geoogste bot wordt opgevangen in de opvangkamer waar tot 2,5cc verzameld kan worden. Wij adviseren u bij de combinatie van Geistlich Bio-Oss® en autoloog bot de verhouding 1:1 aan te houden.

Meta Safescraper Twist Curve
Meta Safescraper Twist Curve
META INSTRUMENTEN

Bepaalde membranen zoals bijv. PTFE membranen, dient u altijd te fixeren. Ook collageen membranen dient u soms afhankelijk van de toepassing, te fixeren.  Een moderne manier om dit te kunnen doen is door middel van het META Smartact® evo membraan fixatie systeem. Het systeem is eenvoudig aan te sluiten op het de persluchtinstallatie van uw stoelunit. De Smartact® evo bedient u met de voet waardoor u altijd één hand vrij heeft om bijvoorbeeld het membraan op zijn plaats te houden. De regelbare slagkracht maakt het systeem vrijwel geschikt voor ieder bottype en de 90° gebogen tip maakt nauwkeurige positionering mogelijk, ook posterior.