Instrumenten

Dat Helmut Zepf innovatie hoog heeft staan bewijst het palatinale mes wat zij samen met dr. Mizani ontworpen hebben. Het speciale ontwerp bevordert een snellere en veiligere transplantaatverwijdering maar verkleind tegelijkertijd het risico van letsel aan de palatinale slagader en minimaliseert letsel aan de palatinale slagader.

Toch blijven deze technieken pijnlijk, technisch hoogstaand, tijdrovend en kan het leiden tot complicaties. De off-the-shelf producten van Geistlich Pharma AG bieden hiervoor het alternatief.

Micro chirurgische instrumenten set
HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

Micro chirurgische set

De Duitse fabrikant Helmut Zepf biedt u een ruim assortiment chirurgische instrumenten welke bekend staan om innovatie, Duitse kwaliteit en precisie. Deze kenmerken vindt u terug in de nauwkeurig samengestelde Micro chirurgische instrumenten set. Deze micro chirurgische set is speciaal samengesteld voor een minimaal invasieve en a-traumatische behandeling. Alle instrumenten in deze set zijn uitgevoerd met speciaal ZEPF-Line heft waarmee u altijd perfecte grip op het instrument houdt.

HELMUT ZEPF INSTRUMENTEN

Tissue Expander Brush by Dr. Wen

Met de Helmut Zepf Tissue Expander Brush by Dr. Wen kunt u met eenvoudige borstelbewegingen de periostale flap verlengen tot wel 20mm*. (Instrumentbreedte 5mm/8mm)

Het stompe werkende uiteinde van de PapillEx is lentiform en maakt een lichte verhoging van de punt van de papil mogelijk door het instrument te draaien terwijl het naast het cervicale deel van de tand wordt geplaatst.
Het scherpe werkuiteinde, dat iets groter is, wordt gebruikt om het periosteum van het bot te verwijderen langs de sulculaire of verticale incisie.
Beide werkeinden zijn verwisselbaar en kunnen indien nodig van de instrumentenschacht worden verwijderd.

Indien de kwaliteit van het weefsel onvoldoende is, kan men veelal met de Soft-Tissue matrices Geistlich Fibro Gide® (CTG) en Geistlich Mucograft® (FGG) het weefsel verdikken/vermeerderen.

*Verlenging is afhankelijk van de kwaliteit van het periostale weefsel.

Bekijk hieronder de Helmut Zepf instrumenten brochure